Sokolov ha arribat molt concentrat a la sala de joc, gairebé no s'ha aixecat durant la partida, ni ha separat les mans del front i s'ha pres com cinc o  sis cafès. Semblava que al no haver guanyat ahir la seva partida seguia en la seva ment. Avui, en canvi, no hi ha hagut molt moviment a la seva partida contra Nielsen, massa simplificació, massa canvis i massa fàcil d'igualar. Simplement una partida on cap jugador d’aquest nivell pot cometre ni tan sols una imprecisió. La partida va acabar en taules sense complicacions.

La partida Oms – Fluvià també s'ha anat simplificant molt ràpid, encara que Josep ha intentat agafar iniciativa i trencar l'estructura de peons, però la posició no donava per a molt. Fluvià ha jugat molt correctament el final, ha arribat a ajudar amb el seu rei a temps, i taules.

Altres taules, encara que aquí sí amb moltíssim moviment i emoció en el tauler, en la partida Aroshidze contra Alonso. Àlvar està sent el jugador amb més taules del torneig, però només a primera vista; en realitat les seves partides estan plenes de foc i fan gaudir a tothom. Avui ha fet un lliurament de peça molt interessant i ha obtingut molt avantatge, gairebé decisiva, però amb el cansament acumulat, les dificultats i la precisió que encara requeria la posició, no ha pogut rematar.

Sjugirov ha derrotat Miguel Muñoz amb negres, amb un joc estratègic envejable. Aquest noi, amb el jove que és, sorprèn pel seu profund enteniment i coneixement en finals i, a més, cal destacar, els seus nervis d'acer. És molt interessant veure-ho jugar, ni s'immuta, es concentra moltíssim, sembla que no es cansa i mai es posa nerviós. La veritat és que és un altre gran fitxatge del Magistral Ciutat de Barcelona.

I finalment, Quesada, un altre autèntic expert de les maniobres i amb una refinadíssima estratègia, ha guanyat amb negres contra Nikolic. Ha estat una altra partida molt instructiva, que a més d'un li servirà per aprendre com cal augmentar pas a pas un avantatge. Al final un cop tàctic ha acabat de rematar la feina.

El dissabte es creua l'equador del torneig.