Àlvar Alonso ha tornat a empatar, aquesta vegada amb Miguel Muñoz, amb la Defensa Caro – Kann. El subcampió d'Espanya ha triat una variant tancada i ha començat a pressionar en la columna “c”, però no havien debilitats en la posició de negres, i amb un bon joc estratègic d'Àlvar, el blanc no ha pogut obtenir avantatge. La posició seguia tancada i impossible de trencar en la jugada 40, per tant, taules.

La partida Sjugirov – Quesada ha estat un altre empat. El jove rus ha triat una variant que a mi personalment m'agrada molt, amb un ràpid fianchetto per g2, per atacar sense demorar en el flanc de dama. Però Quesada és un expert a neutralitzar aquest tipus de posicions, i es pot dir que ha jugat impecable. La seva reagrupació ràpida de les peces “pesades”, és digna d'esmentar. La veritat és que aquesta partida té molta qualitat estratègica.

Aroshidze sembla que està “on fire”, avui ha derrotat  Joan Fluvià, i recordem que venia de guanyar  Iván Sokolov ahir. Levan és un bon teòric i per tant és encara més perillós quan juga amb blanques. Un error en l'obertura pràcticament li ha costat la partida a en Joan. S'ha endarrerit massa en el desenvolupament, no ha aconseguit enrocar-se, i el jugador georgià no ha fallat en rematar el seu atac i anotar-se una victòria més.

Nikolic, en canvi, ha tornat a perdre; aquesta vegada amb Sokolov. No ha quedat malament a l'obertura, però després ha perdut el fil de la posició i massa temps, la qual cosa ha deixat a Sokolov amb les seves peces molt millor coordinades. Al final la sobrecàrrega del punt de batalla ha fet que aquest no aguantés més, i ha caigut material, i amb ell, aviat, la partida.

Oms – Nielsen ha estat una partida molt lluitada, i encara que s'han canviat les dames bastant aviat, això no ha impedit que hi hagués molt “foc” en el tauler. Oms ha aconseguit bastant contrajoc pel peó, i ha pressionat molt fins a l'últim moment. La veritat és que tenia una posició molt agradable, però en algun moment li ha faltat precisió per mantenir la tensió i Nielsen ha aprofitat per neutralitzar-la. Taules.