El gran mestre Csaba Balogh ha guanyat en la jornada d'avui al català José Manuel López i queda com únic líder de la classificació ja que dos dels seus acompanyants al capdavant de la taula, en Samuel Shankland i Romain Edouard han fet taules entre ells i Marc Narciso ha perdut contra el canadenc Hansen. El jugador hongarès depent de si mateix per adjudicar-se el primer lloc del torneig però haurà d'enfrontar-se al canadenc Eric Hansen que podria desbancar a l'hungarès si el derrotès a la jornada de clausura del torneig.

Avui s'ha disputat la penúltima ronda al Magistral, i tornem a tenir líder en solitari, que aquesta vegada és l'hongarès Csaba Balogh. L'hongarès ha fet un pas molt important cap al títol d'aquesta edició, encara que en l'última jornada no tindrà una partida senzilla contra Hansen, que podria treure-li la corona. Josep Manuel López no va estar molt inspirat en el dia d'avui i no va oferir molta resistència tot hi conduir les peces blanques, i no li va quedar més remei que inclinar el seu rei en 24 moviments. El català es va oblidar de tot tipus de prudències i es va llançar a l'atac debilitant la seva posició i especialment la del rei. Balogh es va apoderar per complet del tauler i va aconseguir una columna per la seva torre que va resultar mortal, més que suficient per obligar a abandonar al seu rival ja que no disposava de més recursos per seguir lluitant.

 

Hansen, com és habitual en el torneig, no ha fallat amb peces blanques, el seu punt fort, i curiosament, ha tornat a fer servir el que sembla la seva arma ja no tan secreta - el pla de pujar el peó "h ". Si bé és cert que Marc Narciso va sortir ben posicionat després de l'obertura, a poc a poc se li va fer complicat trobar un pla concret, situació que li va provocar perdre molts temps importants i el seu rei es va quedar en una situació bastant incòmoda. El canadenc va saber gestionar millor la situació i Marc va haver d'abandonar abans de passar el primer control.

La partida entre Shankland i Edouard ha estat la tranquil.la de la jornada i pràcticament equilibrada des del principi fins al final. La variant escollida per a l'ocasió pels dos jugadors era sinònim d'empat canviant totes les peces i deixant zero possibilitats de complicació. Unes taules lògiques potser reservant energies per a l'última ronda.

La que ha estat una partida maratoniana, és la de Ftacnik contra Alsina, que va durar gairebé sis hores i ha finalitzat amb una brillant victòria del català. Al principi Dani estava una mica pitjor, però va saber aguantar amb molta resistència i va aconseguir donar-li la volta a la partida amb molta mestria estratègica. Activar la torre i tallar el rei blanc per al final ha estat una de les claus per superar Ftacnik. El final va ser digne de filmar: coronant dames els dos jugadors al mateix temps, però un subtil i alhora espectacular cop tàctic del Dani crear una bonica posició de problema, candidat a entrar en moltes publicacions i revistes.