Els dos jugadors s'alcen amb el títol en l'última ronda del campionat

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre de 2022 es va organitzar el Campionat de Catalunya Absolut i el Campionat de Catalunya Femení a la població de Lloret de Mar. L’Auditori de l’Hotel Evenia va ser la sala de joc d’aquests dos importants campionats on el format va ser d’un tancat a 8 esportistes, és a dir, tots jugaven contra tots. Hi participaven 5 grans mestres i 3 mestres internacionals amb un elo FIDE superior a 2474 punts d’elo.

L’Àlvar Alonso, del Gerunda, es va mantenir líder fins a la ronda 5, però la derrota contra el Levan Aroshidze, Olot, a la ronda 6 el va fer relegar fins a la 4a posició. El Pedro Ginés, del Barcelona, el Pere Garriga, del Mollet, després de les seves victòries contra el Carles Diaz, del SCC Sabadell, i del Jose Manuel López, respectivament, encapçalarien la classificació provisional juntament amb el Levan Aroshidze.

Així doncs, màxima emoció a la darrera, ronda ja que els 4 primers de la classificació jugaven entre ells i d’aquí sortiria el podi. Els dos jugadors gironins van guanyar les seves partides aconseguint el primer i segon lloc, el Levan amb 5 punts i l’Àlvar a mig punt del campió, mentre que Pedro Ginés s’adjudicava la tercera plaça i el Pere Garriga la quarta.

Classificació final de l'Absolut

Per al Femení també va haver-hi molta emoció, ja que a la 4a ronda hi havia un empat massiu entre 4 jugadores, la Neri Ruiz, del Cerdanyola, la Natàlia Parés, del Platja d’Aro, la Joana Ros, del Sant Boi, i la WFM Lídia Comellas del Sant Adrià.

Durant el pas de les rondes va haver molta lluita a les partides i es va arribar a la darrera ronda amb un triple empat entre la Neri, la Lídia i la Joana. La Laura Viñolas, del Figueres, i la WFM Laura Martin estaven a mig punt esperant poder esgarrapar alguna posició a la classificació final.

A la ronda 7, la Joana jugava contra una rival directa, la Neri, mentre que la Lídia tenia una rival dura, la Natàlia Parés. Els minuts van passar i totes les jugadores amb peces blanques van guanyar fent que la Joana aconseguís la primera posició amb 5 punts i les dues Laures, primer la Viñolas i després la Martin, l’acompanyessin en el podi a mig punt de la campiona.

Classificació final del Femení

Totes les partides van ser retransmeses a través de la pàgina web de la FCE i per les altres plataformes de partides en viu. A més, es podien seguir els comentaris tant en català amb el MF Jorge Ramírez i en castellà amb el MI Benjamín Mela.

Àlbum de fotografies