Cada any, i en el marc de la Festa Catalana, la Federació Catalana d’Escacs concedeix distincions a persones amb una dedicació i/o trajectòria destacada en l’àmbit dels escacs catalans i universals, amb l’objectiu de manifestar i fer palès de manera notòria el reconeixement i l’agraïment pel seu treball.

Aquest guardó s’hauria de lliurar, com cada any, a la Festa Catalana dels Escacs prevista a finals de setembre de 2020, però degut a la crisi sanitària derivada de la COVID‐19 en aquests moments no tenim la certesa que es pugui dur a terme. Això obstant, la insígnia s’entregarà en alguna prova o activitat que organitzi la FCdE i, en tot cas, si la Festa 2020 finalment no pot celebrar‐se, s’entregarà al dinar de germanor de la Festa 2021 on les persones objecte del reconeixement estaran invitades.

 

Aquest any la junta directiva de la Federació Catalana d’Escacs ha estimat oportú concedir quatre insígnies de plata i una d’or a persones de clubs d’arreu de Catalunya que han mantingut, durant molts anys i en diferents àmbits, una activitat i compromís amb els escacs molt destacada i important per al nostre esport i afició.

 

Les persones, i el respectiu club, objecte d’aquest reconeixement són:

Sr. Albert Badosa Romanyó (Club Escacs Santa Pau) insígnia de plata

Sr. Josep Codina García (Club Escacs Lleida) insígnia de plata

Sr. Josep Maria Bondia Borràs (Ateneu Duesaigües) insígnia de plata

Sr. Josep Reverté Garcia (Club Escacs Tarragona) insígnia de plata

Sr. Pere Reginaldo Huix (Societat Coral Colon de Sabadell) insígnia d’or

 

Finalment, també s’ha concedit a la Sra. Beatriz Alfonso Nogué (Club d’Escacs Gramenet), a títol pòstum, la insígnia d’or de la Federació Catalana d’Escacs, en reconeixement a la seva trajectòria i dedicació -en molts àmbits- en els escacs. Així mateix, a partir de la temporada 2021 la competició de la “Copa Barcelona” es co-denominarà “Memorial Betty Alfonso”.

 

 

 

Amb aquests reconeixements els escacs catalans manifesten la seva gran admiració per la Betty i el seu treball, així com el dolor per la seva pèrdua a finals de l’any passat, de manera que, modestament, es pretén posar en relleu el seu llegat i fer perdurar en la nostra memòria col·lectiva el record inoblidable que ha deixat en tots nosaltres.