Després de la jornada inicial d’ahir amb la rebuda dels esportistes i les primeres partides, avui ja hem entrat de ple en el campionat més important dels escacs base de Catalunya.

La categoria Sub8, que juguen a un ritme més ràpid i fan més rondes per dia, ja ens trobem a la cinquena ronda, i demà dilluns finalitza el torneig. Tenim dos jugadors destacats amb totes les partides guanyades: en Marc Mumbrú (Sant Adrià) i la Laia Cid (Sant Cugat), que justament demà s’enfrontaran. Darrere d’ells dos, hi tenim un grup de nou esportistes amb quatre punts amb aspiracions al podi. D’aquest grup, hi destaca en Maxim Alexander Gernjak (Gerunda) amb poc més de sis anys i mig i que fa poc més d’un mes que està federat.

 

Pel que fa a la categoria Sub10, els de més ranking inicial van ocupant les primeres posicions després de tres rondes jugades. Un grup de vuit esportistes compten les partides per victòries, dels quals hi destaquen tres esportistes del Club Escacs Amposta: Andrés Perez, Roc Pons i Oceane Clerc.

Com en el Sub10, en el Sub12 hi veiem al capdavant tres jugadors de l’Amposta (Gerard Tallada, Climent Ferré i Josep Marsal) dels vuit que tenen el ple de punts. Destaquem les taules aconseguides per en Marc Berrozpe (Gramenet) en negres davant d’un dels favorits al podi final, l’Isaac Herman (Barberà).

A la categoria Sub14, un grup de nou esportistes es queden sols amb tres punts després de jugar-se tres rondes. A partir de la quarta ronda, ja hi comencen a haver els enfrontaments directes entre els màxims aspirants al podi. Ben segur que l’espectacle el tindrem en totes i cada una d’aquestes partides.

Mentre a la categoria Sub16, hi ha moltíssima igualtat, amb nou taules als primers setze taulers a la tercera ronda. Destaca la victòria de l’Yaroslav Sviridenko (Castelldefels) derrotant a l’Alexander Domene (Salauris) i que juntament amb Lluís Porta (Ponts) són els únics amb tots els punts en joc fins ara. Vuit jugadors els segueixen amb dos punts i mig.

A la categoria Sub18, sis empats als vuit primers taulers fan que sobresurtin dos jugadors: el MC Cèsar Alcalà (Barcelona) i Ilya Lemeshev (Figueres). L’Ilya aconsegueix una victòria davant en Jan Travesset (Sant Andreu) per la pressió del rellotge.

Finalment, a la categoria Sub20, tenim un líder en solitari imbatut amb tres punts: en Guerau Masagué (Barcelona). El segueixen amb dos punts i mig en Ferran Rocamora (Mataró) i en Gorka Parra (Llinars).

A la jornada també s’ha fet diverses activitats paral·leles que d’ençà de la pandèmia s’havien deixat de fer. Al matí davant del Port de Cambrils, s’ha organitzat unes simultànies d’escacs on el GM Jordi Magem s’ha enfrontat davant d’una vintena de jugadors alhora.

I a la nit, s’ha organitzat el XI concurs de puzles i el torneig de partides llampec. La parella guanyadora del concurs de puzles varen quasi completar un puzle de 500 peces. Hi hagué la participació d’una vintena de parelles. Jordi Capellades fou l'encarregat d'organitzar aquest tradicional concurs.

I finalment, el campionat llampec, amb uns 80 participants, el guanyador ha estat el FM Abel Làzaro (Figueres) de forma destacada respecte a la resta dels seus rivals guanyant i totes i cada una de les vuit partides de les vuit rondes, i deixant a un punt i mig endarrere al MK Juan Antonio Villar (La Lira) i Edgar Roca (Sant Andreu).