Ha arrencat el Campionat de Catalunya d’Edats 2023. Enguany en una nova ubicació, a la vila de Cambrils, distribuïts en tres hotels oficial: Hotel Sol Port (com hotel principal i sala de joc del sub8 al sub14), Hotel Port Eugeni (on s’ubica les sales de joc del sub16 al sub20 i de retransmissió), i l’Hotel Mònica.

En total s’hi ha inscrit 476 jugadors repartits en 7 grups d’edats, del sub8 al sub20, amb un total de 86 clubs representats d’arreu de Catalunya. Destaquen els 27 jugadors que aporten l’Amposta i els 25 de Peona i Peó, però també del 15 de Figueres com a club més allunyat. Comentar la representació de clubs més petits com La Ràpita o el Culonge i Sant Antoni que amb un jugador es presenten per primer cop en aquest campionat.

Unes dada rellevant és l’augment de participació femenina, i en especial i molt significativa a la categoria de sub8 on representen el 25% dels inscrits. Destaca el Club Escacs Cornellà que porten 8 nens i que desitgem que tinguin molts bons resultats.També clubs com l’Amposta i el Llinars amb 5 i Súria i Peona i Peó amb 4 nenes, són els clubs que aporten més nens.

La primera jornada s’ha desenvolupat amb normalitat. Al matí els esportistes amb les seves famílies i delegats han anat arribant i allotjant-se als seus hotels. Després de dinar, a les 16:30 puntual, han començat a moure’s les peces.

 

Pel que fa esportivament, a la categoria sub8 ja han fet dues rondes i on veiem ja alguna ensopegada al capdavant de la classificació. Destaquem la Laia Cid (Sant Cugat) número u del rànking, amb dues partides ja guanyades, i que caldrà seguir-la atentament. En aquesta categoria hi participen 60 esportistes.

A la categoria sub10 amb 85 participants no hi ha hagut massa ensurts a la primera jornada i els de major elo avancen amb un punt. De la mateixa manera, a la categoria sub12, amb 95 esportistes participants, la primera ronda no ha donat massa sobresalts als favorits. Pel que fa a la categoria sub14, amb 94 esportistes inscrits, si bé no hi ha hagut cap sorpresa molt destacable si que hi ha unes taules d’ensurt pels favorits.

 

I a partir de la categoria sub16, on la diferència d’edat entre primer i segon any ja no és tant destacable, si hi ha hagut resultats destacables. A la categoria sub16, amb 67 participants, hi destaquem les taules de l’Adahara Carrasco (Llinars) i la Laura Toquero (Cerdanyola) davant de rivals més forts i a les primeres taules. A la categoria sub18, amb 55 participants, destaca la victòria de l'Alberto Ramírez (Colon Sabadell) davant l’Àlex Mangues (Ateneu Colon). I a la categoria sub20, amb 16 participants, destaquen la victòria d’en Gorka Parra (Llinars) davant l’Aaron Alfonso (Tarragona) o les taules de la Maria Ibarz (Espluga de Francolí) davant l’Adrià Ruiz (gran Penya Vilanova).

 

Resultats a banda, agraïm que un any més moltes famílies hagin fet l’esforç per acompanyar els seus fills i filles en aquest emblemàtic campionat dels escacs base, pel sacrifici que això representa. Així i tot, tant en el retrobament d’altres companys de club o d’edat, en la formació i aprenentatge que un torneig d’aquestes característiques representa, i la il·lusió en què es ve a competir, farà que tinguem uns dies plens d’emocions i experiències positives.

Àlbum de fotografies