CREACIÓ DEL PLAY-OFF A PREFERENT I SEGONA DIVISIÓ PER ALS SEGONS CLASSIFICATS

Motiu de la proposta:

El motiu d'aquesta proposta és donar opcions de pujar de categoria als segons classificats de la categoria Preferent i de la Segona Divisió a la Lliga Catalana. S'han produït paradoxes com que algun equip no ha pujar amb 8,5 punts de 9 possibles. El fet de donar més opcions de baixar i pujar proporcionarà més interès esportiu a les categories implicades.

REGLAMENT DE LA LLIGA CATALANA

Proposta de modificació reglamentària a l'ascens d'equips a Primera i Segona Divisió. Lliga Catalana – Capítol VI - Secció 10 Ascensos i descensos de categoria. Article 14.2 i 14.3 del Reglament de la Lliga Catalana.

  • Redactat actual:

14.2 Pujaran a Primera Divisió els campions dels grups de Segona Divisió.

14.3 Pujaran a Segona Divisió el campió de cadascun dels grups de Categoria Preferent. La plaça restant s'assignarà a un dels grups de les delegacions de Lleida, Girona o Tarragona, concretament a la delegació que participi amb més jugadors alineats cada setmana en aquesta competició. No comptaran els equips retirats o eliminats, només els que acabin la competició.

  • Proposta de nou redactat:

14.2 Pujaran a Primera Divisió els campions dels grups de Segona Divisió. Els segons equips classificats disputaran un play-off on també participaran els vuitens classificats de la Primera Divisió. La primera ronda eliminatòria la jugaran per sorteig pur els quatre equips segons classificats de la Segona Divisió entre ells. Els equips locals es designaran per sorteig (ONCE). La segona ronda del play-off la disputaran els dos equips que hagin passat la primera eliminatòria contra els dos equips vuitens classificats de la Primera Divisió. El sorteig serà pur (ONCE).. Els dos equips guanyadors jugaran la següent temporada a Primera Divisió. En cas de renúncies a participar en aquesta fase eliminatòria no es cobriran les places.

14.3 Pujaran a Segona Divisió el campió de cadascun dels grups de Categoria Preferent. Pujarà també de manera directa el segon classificat d'un dels grups de Preferent de les delegacions de Lleida, Girona o Tarragona, que serà assignat a la Delegació amb més jugadors alineats en aquesta competició (multiplicant els equips inscrits pel nombre de jugadors de cada categoria). No comptaran els equips retirats o eliminats, només els que acabin la competició. Els sis equips segons restants classificats disputaran un play-off amb els vuitens classificats de la Segona Divisió. La primera eliminatòria jugaran 4 equips per sorteig pur i dos descansaran. La segona ronda del play-off la disputaran els quatre equips que hagin passat la primera eliminatòria contra els quatre equips vuitens classificats de la Segona Divisió. El sorteig serà pur (ONCE). Els quatres equips guanyadors jugaran la següent temporada a Segona Divisió. En cas de renúncies a participar en aquesta fase eliminatòria, no es cobriran les places.

actual d'actes la proposta alternativa d'imprimir les actes des del web de la Federació.

CONSULTA DE CREACIÓ DE L'ELO DE RITME D'ESCACS ACTIUS I DE PARTIDES RÀPIDES

La Federació proposa a l'assemblea la creació d'un nou elo per a partides disputades a ritmes de joc inferiors als reglamentats per a partides a ritme tradicional: menys de 60 minuts. En cas que l'assemblea estigui d'acord es presentaria a la propera assemblea la reglamentació corresponent.

CONSULTA ALS CLUBS EN L'ASSEMBLEA SOBRE EL FORMAT D'ACTA DE LA LLIGA

La Junta Directiva vol contrastar l'opinió dels clubs a l'Assemblea sobre la possibilitat que les actes de la Lliga Catalana siguin descarregables del web de la FCE i no es necessiti comprar-les. Els dos sistemes podrien conviure fins a la finalització d'existències.

PROPOSTA DE  MODIFICACIO DE REGLAMENTS

Motiu de la proposta: Durant els últims 20 anys la participació en els campionats de Copa i Ràpides  per Equips era obligatòria per alguns clubs. Aquesta normativa provocava el pagament de quotes de participació per part d'alguns clubs que no participaven realment.  L'actual Junta Directiva considera que aquesta norma s'ha de modificar i fer voluntària la participació.

Reglamentació General

Capítol VII. Reglament de la Copa Catalana

Secció 2. Fases, participació i classificacions

2.2.1 Fase territorial:

La participació a la Fase Prèvia serà obligatòria per a les categories de Divisió d’Honor, Primera Divisió, Segona Divisió i Preferent. Malgrat l’obligatorietat d’algunes categories, els clubs hauran de fer per escrit la inscripció al torneig de tots els seus equips.

ANULAR AQUESTA OBLIGACIÓ

Capítol VIII. Reglament del Campionat de Catalunya de Ràpides d’Equips

Secció 1. Normes generals

Article 4

És obligatòria la inscripció dels equips de Barcelona de segona categoria o superior, amb un mínim d’un equip per club. Malgrat l’obligatorietat, els clubs hauran de comunicar la seva participació al torneig.

ANULAR AQUESTA OBLIGACIÓ