El diumenge 3 de desembre, a les 10 del matí, a La Palma de Reus s'ha viscut una jornada històrica: escaquistes de diferents edats i nivells de fins a 20 poblacions diferents -algunes de més enllà de la demarcació- s'han reunit a la capital del Baix Camp per participar en dos tornejos simultanis sota la organització, per primer cop, de quatre clubs d'escacs catalans alhora amb el màxim suport de la Federació Catalana d'Escacs i amb la col·laboració del l'Ajuntament de Reus. Així, els clubs d’escacs de Cambrils, Cerap Riudoms, Escacs Reus i Reus Deportiu han organitzat de forma conjunta el torneig Ciutat de Reus. El campionat ha comptat amb la participació d’uns 140 esportistes dividits en dos grups, un de federat amb 50 participants i un segon grup per a no federats amb 78 participants. A més, el torneig ha comptat amb la col·laboració del l'Ajuntament de Reus.
 

En el grup dels federats, el FM Alexander Domene (Salauris) ha estat el guanyador indiscutible del grup dels federats invicte amb 7 punts i mig. Han completat el podi en CM Xavier Mompel (Valls) i en FM Pedro Zurano (Amposta), segon i tercer classificats amb 6 punts i mig.

Pel que fa al grup dels no federats, Rafael Pérez ha estat indiscutible campió guanyant totes les partides. Han completat el podi en segon lloc l’Èric Zurano amb 7 punts i en tercer lloc per millor desempat en Gerard Rodríguez amb 6 punts.

Torneig Ciutat de Reus:
 
1r Classificat: Alexander Domene
2n Classificat: Xavier Mompel
3r Classificat: Pedro Zurano
Tram d'ELO entre 1800 i 2000: Lídia Sierra
Tram d'ELO fins a 1800: Nil Tortajada
Veterans+60: Antoni Benet
Sub 18: Unai Bergaretxe
Sub 14: Biel Rodríguez
Sub 10: Erik Jaén
 
Torneig Baix Camp Amateur:
 
1r Classificat: Rafael Pérez
2n Classificat: Eric Zurano
3r Classificat: Gerard Rodríguez
Sub 18: Júlia Girona
Sub 14: Izan Viñuelas
Sub 10: Nil Cochs
 

L'alcaldessa Sandra Guaita, la regidora de Relacions Ciutadanes Maria del Mar Escoda, els presidents i juntes dels clubs d'escacs Club d'Escacs Reus, Club d'Escacs Reus Deportiu, Club d'Escacs CERAP Riudoms i la Unió d'Escacs Cambrils, juntament amb el delegat territorial de Tarragona de la Federació Catalana d'Escacs, Xavi Gómez, han quedat molt satisfets amb el resultat de la jornada. Es destaca especialment l'ambient de germanor i esportivitat, i ja s'han començat a fer plans per a una segona edició amb novetats l'any 2024. Es deixa a més la porta oberta a una futura cooperació amb altres clubs de la ciutat de Reus i proximitats, com són el Club d'Escacs Peons de Reus, el Club d'Escacs Reus Ploms, el Club d'Escacs d'Hospitalet de l'Infant o el Club d'Escacs de La Selva del Camp.
 

Abans de l'entrega de premis Aarón Alfonso, bicampió provincial d'escacs i reusenc, ha fet un discurs dirigit en especial als més joves on ha parlat de com els escacs han passat a formar part del seu dia a dia i com aprofita els beneficis per la ment que aporta aquest esport. En l’entrega de premis, han estat presents l’alcaldessa de Reus, la senyora Sandra Guaita, i la Regidora de Relacions Ciutadanes, la senyora Mar Escoda, a més del delegat de la Territorial de Tarragona Xavier Gómez.
 
Més de dues-centes cinquanta persones han visitat les instal•lacions avui i tothom que ha volgut ha tingut escaquers i rivals per jugar o partides per veure.