El Colon Sabadell Chessy revalida el títol de campió de Catalunya d'escacs llampec.

Lliurament de la insígnia d'or a l'expresident Toni Ayza i de quatre insígnies de plata.

Jaume Izquierdo, Jordi Ayza, i Guillem Buxadé, insignies d'argent, junt amb el President de la Federació Pepo Viñas

La Festa Catalana dels escacs va reunir més de dos-cents jugadors de clubs d'arreu de Catalunya que van disputar a Salou el Campionat de Catalunya de partides ràpides, un campionat en què s'imposaria, per segon any consecutiu, la Societat Coral Colon de Sabadell Chessy, club que enguany alineava els Grans Mestres Jordi Magem, José González i Lluís Comas, el Mestre Internacional Lázaro Lorenzo i el Mestre FIDE Carles Díaz Camallonga. Només van cedir una sola derrota i un empat, superant a la classificació final el Mollet i el Barberà, segon i tercer classificat, respectivament, amb els mateixos punts que els campions però amb pitjor desempat.

El dinar es va dur a terme al Club Nàutic de Salou, on es va atorgar la insígnia d'or a Toni Ayza, expresident de la Federació Catalana d'Escacs; i quatre insígnies de plata, als Mestres Catalans Fermín Tejero (absent per malaltia) i Guillem Buxadé, al MF Jordi Ayza i a Jaume Izquierdo. També van rebre premi el MI Hipólito Asís, vigent campió de Catalunya absolut; el MF Dani García Ramos, vigent campió de Catalunya sub-18; i la MFF Laura Martín, vigent campiona femenina de Catalunya, així com els equips premiats en l'edició d'enguany de la Lliga Catalana d'Escacs i especialment el primer equip del Colon Sabadell Chessy, club que ha guanyat la Divisió d'Honor Catalana.

Els nou Mestres Catalans que han assolit el títol durant el 2017 també van rebre un reconeixement. L'acte va finalitzar amb els premiats del Campionat de Catalunya de ràpides per equips disputat durant el matí i amb un sorteig de diferents obsequis entregats als assistents més afortunats.

Des de la Federació només podem agrair-vos la vostra assistència i engrescar-vos perquè seguiu participant a les Festes Catalanes que seguirem celebrant.

Vídeo: SCC Sabadell Chessy, campió de la Divisió d'Honor catalana

El Club presidit per Víctor Pont finalitza en primera posició del Campionat d'Espanya de clubs de Segona Divisió i recupera la categoria ascendint novament a Primera Divisió.

El Club d'Escacs Barberà es corona campió de la Segona Divisió Espanyola després de vèncer en sis enfrontaments i empatar-ne un de sol, retornant, d'aquesta manera, a la Primera Divisió de la qual van descendir la temporada passada. Han certificat la victòria i l'ascens en una darrera ronda en què s'han imposat per la mínima al 64 Villalba, club madrileny que, després de la derrota, no ha pogut materialitzar l'ascens. El Club Ajedrez Grandama Santa Lucía acompanyarà els vallesans a la Primera Divisió la temporada vinent.

Cal felicitar la gran tasca que han dut a terme des del Barberà i el gran torneig de tots els jugadors que han participat al campionat: els Grans Mestres Josep Manuel López (qui ha superat la barrera dels 2600 i es consolida en el seu gran estat de forma), Daniel Alsina i Xavier Vila; el Mestre Internacional Jonathan Alonso i i el Mestre FIDE Benjamín Pérez.

Classificació final i resultats

Retransmissió del torneig a Chess24

Àlbum fotogràfic a Facebook a càrrec de la FEDA

Notícia al portal web de la FEDA

CAMPIONAT ABSOLUT DE CATALUNYA 2011

1/8 de final (14-15 de maig) 1/4 de final (16-17 de maig) Semifinal (18-19 de maig) Final i 3r i 4t lloc (20-21 de maig)