Arrenca la temporada 2024 amb els tornejos per equips. Si ahir es va jugar el Campionat de Catalunya de Parelles Mixtes, avui s’ha jugat les quatre fases territorials de la Copa Catalana amb una excel·lent de participació igualant rècords assolits ja a l’edició passada o d’abans de la pandèmia.

En total hi ha participant 292 equips de 108 clubs diferents d’arreu de les comarques catalanes. Aquests equips han mogut 1433 esportistes, i tothom amb la consciència d’escalfar motors per la Lliga 2024 que comença la setmana vinent.

COPA GIRONA

A la Copa Girona, jugat a Castell d’Aro (Baix Empordà) s’han reunit 42 equips (dos menys que el rècord de l’any passat) amb 190 esportistes que un moment o altre han jugat alguna partida. S’han jugat 8 rondes al ritme de 10 minuts més 5 segons d’increment. Final ajustat entre els tres primers classificats. Finalment, l’equip de Divisió d’Honor del Figueres format pel FM Abel Làzaro, MC Ilya Lemeshev, IM Jorge A. González i ME Óscar Baños, ha estat campió amb 25,5 punts. Completa el podi, en segon lloc i per millor desempat, el Platja d’Aro i, en tercer lloc, l’Olot. L’equip empordanès ha guanyat 8 de les 9 darreres copes gironines.

Resultats i classificació Copa Girona

 

COPA LLEIDA

La Copa Lleida s’ha jugat a Bellpuig (Urgell) amb una participació rècord de 40 equips amb 174 esportistes participants. S’ha jugat a 8 rondes al ritme de 10 minuts més 5 segons d’increment. Ajustat i suficient triomf del Lleida, equip format pel FM Joan trepat, FM Alejandro Barbero, Mario Bruned i en Guerau Benseny, que amb 27,5 punts s’ha alçat campió. D’aquesta manera, el Lleida recupera el tron del domini que tenia a la Copa abans de la pandèmia. L’equip andorrà Geva-Cea ha jugat un torneig frec a frec amb els lleidatans, quedant finalment subcampions amb 27 punts. A força distància del Lleida i el Geva-Cea, s’ha col·locat el Vallfogona en tercera posició amb 21,5 punts.

Resultats i classificació Copa Lleida

 

COPA TARRAGONA

Pel que fa a la Copa Tarragona, que s’ha jugat a El Vendrell (Baix Penedès), hi ha participat 53 equips (igualant el rècord de l’any passat) amb 255 esportistes participants. El torneig s’ha jugat a 8 rondes al ritme de 15 minuts més 5 segons d’increment. Sorpresa al final, ensopegada de l’Amposta a la darrera ronda que ha fet que l’equip local de la Lira Vendrellenca s’alcés amb 25,5 punts com a campió de la Copa Tarragona. L’equip de la Lira Vendrellenca estava format per: GM Miguel Muñoz, IM Fernando Valenzuela, IM Antonio Gual, MC Víctor Plasencia i MF Xavier Àvila. L’Amposta ha acabat en segona posició amb 23,5 punts i per millor desempat davant el tercer classificat, el Santa Coloma de Queralt.

Resultats i classificació Copa Tarragona

 

COPA BARCELONA

I per última, la Copa Barcelona ha estat de llarg la més multitudinària amb un espectacle de 157 equips (a només 4 del rècord del 2020) i amb la participació de 814 persones. S’ha jugat a Rubí (Vallès Occidental), a 9 rondes al ritme de 12 minuts més 5 segons d’increment. Emoció fins al final. Molts equips tenien opcions a endur-se el campionat a la darrera ronda, i finalment triple empat a 27 punts a la classificació final. En el desempat de punts de matx, l’equip del Barcelona format pel IM Gerard Ayats, IM Robert Alomà, FM Lluís Oms i FM Guerau Massagué, s’ha proclamat campió del la Copa Barcelona 2024. En segona posició s’ha col·locat el Colon Sabadell i en tercera el Barberà, els tres equips de Divisió d’Honor.

Resultats i classificació Copa Barcelona

 

Galeria de Fotografies