Resta només una ronda per acabar la Lliga regular a la Divisió d’Honor i, tot i que encara hi ha molts fronts per aclarir, el marge d’opcions per ser en el grup que lluitaran pel títol o en el grup per evitar el descens ja no n’hi ha massa. Només el Colon Sabadell, Barberà i Sant Andreu tenen assegurat ser als play-off pel títol. Mentre que Terrassa, Olot, Vila Olímpica, Andorra i Llinars són els equips que matemàticament ja han de treballar per la Lliga del grup que decidirà els tres equips que perden la categoria.

Els matxs de retransmissió d'aquesta cinquena ronda varen ser el Colon Sabadell Ionehipotecas.com - Figueres del Grup I i el Vila Olímpica - Platja d'Aro en el Grup II.

Enfronatament entre el Colon Sabadell i el Figueres a Divisió d'Honor

 

Pel que fa als resultats d’aquesta sisena ronda, la derrota del fins ara líder del Grup I de la Divisió d’Honor, l’Ateneu Colon, a casa del Cerdanyola per 5,5 a 4,5, ha donat lloc a un canvi de líder. Ara el Colon Sabadell, després de la clara victòria a casa davant del Figueres per 6,5 a 3,5, es col·loquen líders meritòriament malgrat l’ensopegada de la primera ronda. Per altra banda, el Mollet venç amb autoritat al Terrassa per 7,5 a 2,5 i el Tres Peons també convencen guanyant a l’Olot per 7 a 3. D’aquesta manera, tant el Mollet com el Tres Peons tenen esperances per entrar al play-off pel títol mentre que el Terrassa i l’Olot hauran de lluitar per evitar el descens en la segona fase de la Lliga.

Classificació Grup I Divisió d’Honor

Class

Equip

Punts

Des

1

COLON SABADELL

4,5

               37,00  

2

ATENEU COLON

4

               36,00  

3

CERDANYOLA VALLES

4

               33,50  

4

MOLLET

3,5

               34,00  

5

FIGUERES

3,5

               32,00  

6

TRES PEONS

3

               26,50  

7

TERRASSA

1

               20,00  

8

OLOT

0,5

               21,00  

 

En el Grup II de la Divisió d’Honor, el Barberà recupera el lideratge i s’assegura ser en el play-off pel títol després de la victòria per la mínima, 4,5 a 5,5, en el matx contra el Foment que fins ara era el líder. A més, el Barberà se li ha donat el punt sencer de la ronda passada jugat amb el Platja d’Aro degut a una alineació indeguda dels empordanesos. El Platja d’Aro guanya amb comoditat al Vila Olímpica per 3,5 a 6,5, però té complicat però no impossible per entrar al Play-off pel títol. Finalment, l’Andorra guanya a casa per 6 a 4 al Llinars que continua amb el marcador a 0 punts i cuers de grup. I el Sant Andreu guanya un matx important per la mínima al Barcelona.

Classificació Grup II Divisió d’Honor

Class

Equip

Punts

Des

1

BARBERA

5

42

2

SANT ANDREU

4,5

32

3

FOMENT

4

32

4

BARCELONA

3,5

32

5

PLATJA D'ARO

3

31

6

VILA OLIMPICA

2

27

7

ANDORRA

2

27

8

LLINARS HGC Renting

0

19

 

L'equip del Vilaseca festejant el seu ascens a la categoria PReferent de Tarragona

Pel que fa a la resta de les categories de la Lliga Catalana, a Primera Divisió, quan falten de tres jornades, en el primer grup, la Lira Vendrellenca amb la sisena victòria i ple de 6 punts, té coll avall poder tornar a la màxima categoria de la Lliga Catalana. Mentre que en el grup segon de la Primera Divisió continua al frec a frec entre el Cor de Marina i el Catalonia-Joviat, els dos equips que colideren la classificació amb 5 punts.

Enfronatament entre el Rubi al local de la ONCE

A Segona Divisió, el Catalunya lidera en solitari el grup de Barcelona amb 5,5 punts. En el grup de Girona, relleu en el lideratge, ara per davant es posa el Tordera amb 5 punts, mig punt per davant del Figueres, segon classificat. El Badia lidera en solitari el grup de Lleida amb 6 punts, un punt per davant de l’Espiga de les Corts i el Balaguer. I en el grup de Tarragona, el Valls lidera en solitari la classificació amb 5,5 punts, mig punt per davant del Barcelona B.

Partides en joc del Club Escacs Avinyó

Enllaços de retransmissió

Tots els resultats