Les dues semifinals van ser molt ajustades i emocionants

Semifinals de la Divisió d’Honor

Molta emoció en les dues semifinals de la Lliga Catalana 2022 a la màxima categoria dels escacs catalans. Un ajustadíssim 5,5 a 4,5 va classificar el Colon Sabadell Chessy davant un combatiu Barcelona. El Barberà va confirmar la seva condició de favorit i va derrotar també amb un ajustat 6 a 4 el Foment Martinenc. La gran final serà, per tant, entre el Barberà i el Colon Sabadell.

Matx entre el Barcelona vs Colon Sabadell Chessy.

En els partits per eludir el descens van agafar avantatge, l’Andorra davant el Salauris i el Cerdanyola de Vallès contra el Gerunda. Però encara no hi ha res decidit i caldrà esperar a la darrera ronda per saber quins equips continuen a la Divisió d’Honor.

Matx entre Barberà - Foment Martinenc.

Es van poder seguir les partides i els comentaris en viu del GM Marc Narciso i el MI Michael Rahal a través del canal Twitch http://twitch.tv/federaciocatalanadescacs També hi seran aquest dissbte, dia 2 d'abril, per retransmetre la final de la Lliga Catalana i el matx de play-off de descens Gerunda - Cerdanyola del Vallès. 

Resultats

Comentaristes en ple directe.

RONDA 10 de Primera Divisió

GRUP I

Continua la pugna entre les dues Lires per aconseguir la plaça d’ascens a la Divisió d’Honor. La Lira Vendrellenca es disputarà el Campionat amb un partit difícil contra el Llinars, mentre que La Lira es veurà les cares contra un irregular Sant Adrià, que també li pot posar les coses difícils. Els candidats al descens són el Jake, Castelldefels i Mataró.

Classificació 1a Divisió Grup I

GRUP II

L’Olot continua com a líder imparable del seu grup i ja ha aconseguit l’ascens a falta d’una ronda per finalitzar el Campionat. També estan decidits tres dels llocs de descens amb el Foment B, Maragall i Congrés que ja no poden assolir la salvació.

L'equip de l'Olot campió de 1a Divisió Grup II a falta d'una ronda. /Club d'Escacs Olot.

Classificació de 1a Divisió Grup II

FINALS CATALANES

Després de dos anys sense jugar-se les Finals Catalanes de la Lliga, a causa de la pandèmia, es van tornar a jugar sense cap incidència destacable.

A Segona Divisió, el Tordera es va proclamar campió de la categoria, ja que el seu adversari no es va poder presentar a jugar el partit.

A la Categoria Preferent va guanyar l’eliminatòria el Canet que va derrotar a domicili el Gandesana. Caldrà esperar a la finalització de la fase regular a la Delegació de Girona per saber el seu contrincant en la Final.

A la Primera Categoria, van passar ronda l’Argentona davant l’Escola d’Escacs de Barcelona, l’Esplugues contra el Tordera B, el Llinars B contra el Vila Olímpica B, el Sant Quirze davant el Prat i el Navarcles que va necessitar del desempat holandès per derrotar la Lira Vendrellenca B.

A la Segona Categoria es van classificar per a la següent ronda Olot D, Castellar, La Lira D i la Seu d’Urgell.

Per acabar, a Tercera Categoria jugaran la següent ronda Gran Penya C, Lira E, Badalona C, Ateneu Barcelonès i Mollet D.

Resultats de totes les categories

Felicitats a tots els equips guanyadors.