Cinquena i penúltima jornada del Campionat de Catalunya d’Edats 2023 que s’està jugant des del passat dissabte a la Vila de Cambrils. Les intenses partides que esportistes, delegats, clubs, família, àrbitres i organitzadors estem vivim fan que els dies passin molt de pressa i que ens trobem ja a les portes de finalitzar el torneig.

Llegeix més...

L'Acte de Cloenda del Campionat de Catalunya d'Edats 2023 tindrà lloc el dijous 6 d'abril a les 15:00 davant l'Ajuntament de Cambrils que es troba localitzat a la Plaça de l'Ajuntament, núm.4, ubicació força propera als tres hotels oficials del campionat (10 minuts caminant des de l'Hotel Sol Port).

Quarta jornada i sis rondes jugades. S’ha jugat el matí i per a tothom s’ha tingut descans a la tarda. Després de quatre dies intensos, és necessari carregar piles fent altres activitats i gaudir de la Vila de Cambrils per tal d’encarar les tres darreres partides que queden amb la màxima de les forces.

Els resultats a la categoria Sub10 destacà la victòria de l’Andrés Pérez (Amposta) enfront de Naoki Jiménez (Ateneu Colon), assolint momentàniament el lideratge en solitari amb tots els 6 punts possibles. Un grup de cinc esportistes van a un punt darrere de l’Andrés.

Llegeix més...

Tercera jornada de competició i cinc rondes jugades. Hem arribat a la segona meitat del torneig on, com tota competició esportiva, a més de les habilitats escaquistes cal resistència. El cansament comença a passar factura a molts jugadors molt ben preparats teòricament.

A la categoria Sub10 només dos jugadors compten per victòries les partides amb 5 punts: l’Andrés Pérez (Amposta) i en Naoki Jiménez (Ateneu Colon). A la sisena ronda, a la primera taula i per retransmissió, tindrem doncs l’enfrontament entre Naoki i Andrés. Darrere d’ells, un grup de dotze esportistes els segueixen amb 4 punts.

Llegeix més...

El Campionat de Catalunya d'Edats Sub8 ha finalitzat les vuit rondes previstes. Després de tres intensos dies tenim nou campió: la Marta Cid, del Club Escacs Sant Cugat. Malgrat la derrota a la darrera partida, s'ha mostrat impecable en totes i cada una de les partides, jugant pacientment, col·locant molt bé les peces, i aprofitant totes les debilitats que el rival tenia. D'aquesta manera la Laia, amb 7 punts dels 8 possibles, amb millor desempat al segon classificat, obté el premi pel treball que ha estat fent els darrers mesos.

 

Llegeix més...

ATENCIÓ!

Demà matí 4 d'abril, a partir de la 6ª ronda, els Sub16, Sub18 i Sub20 canvien de sala de joc.

Sub16 ocuparan l'actual sala del sub8 situada a l'hotel Sol Port i per tant canvien d'hotel. Mentre que el Sub18 i Sub20 ocuparan la sala on estan fins ara els Sub16 de l'Hotel Port Eugeni.

Els taulers de retransmissió no canvien de sala.

Aquesta tarda acaben totes les rondes la categoria Sub8, i l'entrega de premis serà al mateix Hotel Sol Port a partir de les 19:30.

Després de la jornada inicial d’ahir amb la rebuda dels esportistes i les primeres partides, avui ja hem entrat de ple en el campionat més important dels escacs base de Catalunya.

La categoria Sub8, que juguen a un ritme més ràpid i fan més rondes per dia, ja ens trobem a la cinquena ronda, i demà dilluns finalitza el torneig. Tenim dos jugadors destacats amb totes les partides guanyades: en Marc Mumbrú (Sant Adrià) i la Laia Cid (Sant Cugat), que justament demà s’enfrontaran. Darrere d’ells dos, hi tenim un grup de nou esportistes amb quatre punts amb aspiracions al podi. D’aquest grup, hi destaca en Maxim Alexander Gernjak (Gerunda) amb poc més de sis anys i mig i que fa poc més d’un mes que està federat.

 

Llegeix més...

Ha arrencat el Campionat de Catalunya d’Edats 2023. Enguany en una nova ubicació, a la vila de Cambrils, distribuïts en tres hotels oficial: Hotel Sol Port (com hotel principal i sala de joc del sub8 al sub14), Hotel Port Eugeni (on s’ubica les sales de joc del sub16 al sub20 i de retransmissió), i l’Hotel Mònica.

En total s’hi ha inscrit 476 jugadors repartits en 7 grups d’edats, del sub8 al sub20, amb un total de 86 clubs representats d’arreu de Catalunya. Destaquen els 27 jugadors que aporten l’Amposta i els 25 de Peona i Peó, però també del 15 de Figueres com a club més allunyat. Comentar la representació de clubs més petits com La Ràpita o el Culonge i Sant Antoni que amb un jugador es presenten per primer cop en aquest campionat.

Llegeix més...

Circular CAT/EBA 07/2023 Bases del Campionat de Catalunya d'edats de sub-8 a sub-20

 

Emparellaments de sub-10 a sub-20

Emparellaments de sub-8

 

Àlbum de fotografies

Canal de Youtube

Canal de Twitch

Retransmissió de partides de sub10 a sub14

Retransmissió de partides de sub16 a sub20

 

CRÒNIQUES:

Primera jornada - 01/04/2023

Segona jornada - 02/04/2023

Tercera jornada - 03/04/2023

Quarta jornada - 04/04/2023

Cinquena jornada - 05/04/2023

Laia Cid (Sant Cugat) campiona absoluta de Catalunya de Sub8

Cloenda del Campionat

 

ACTIVITATS: 

FOMULARI D'INSCRIPCIÓ A LES DIFERENTS ACTIVITATS

  • Simultànies: A càrrec del GM Jordi Magem a les 12 hores per a acompanyants. Lloc: Zona del Port de Cambrils
  • Concurs de puzzles: diumenge, 2 d'abril de 2023 al vespre 

Bases

  • Campionat de ràpides per a esportistes de sub-12 a sub-20 i acompanyants: diumenge, 2 d'abril de 2023 a les 22:00 hores.

Bases

  • Campionat de ràpides de sub-8 a sub-18: dimarts, 4 d'abril de 2023 a les 16:00 hores a la Plaça de la Vila de Cambrils.

Bases

 

Informació de les fases prèvies


Podreu seguir les nostres publicacions a escacs.cat i a xarxes socials; us deixem els següents enllaços cap als nostres comptes oficials:

Twitter: https://twitter.com/escacs_cat

Instagram: https://www.instagram.com/escacs_cat/

Facebook: https://www.facebook.com/escacs.cat/

Telegram: https://t.me/escacscat

 

A més, podeu pujar comentaris, fotos, vídeos, etc amb el hashtag #EscacsEdats a les xarxes.