CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

El diumenge, 11 de gener, vam gaudir a la nostra territorial d’una gran jornada d’escacs a Salou amb la celebració de la Copa Tarragona. Fins a 24 equips es van reunir als Salons de l’Ajuntament de Salou per disputar aquest torneig d'equips, amb el format d’escacs actius de 15 minuts amb increment de 5 seg/jugada i amb equips de 4 jugadors.

El club col·laborador en l’esdeveniment federatiu, l’Escola d’Escacs Salou, va ser un magnífic amfitrió, aportant una sala polivalent adaptada, amb bona il·luminació i amb espai perquè participants i espectadors gaudissin de la competició.

Vista general de la sala de joc

Per segon any consecutiu el campió ha estat el Peó Vuit, de Roquetes (Baix Ebre), que amb un bloc molt compacte i consolidat s’ha imposat a clubs de categories superiors com el Tarragona i el Reus Deportiu.

Equip del Peó Vuit contra l'Amposta A a la 7a ronda.

Els subcampió de la Copa Tarragona va ser el Reus Deportiu i el tercer classificat l’equip amfitrió, l’Escola d’Escacs Salou.

 

Matx Reus Deportiu contra el Santa Coloma de Queralt A, també a la 7a ronda.

La classificació final, amb els corresponents campions i subcampions de cada categoria (i la conseqüent classificació per a la Final de la Copa Catalana), va ser:

 

Campió i Subcampió:         Peó Vuit A i Reus Deportiu

Campions Fase B:              Sta. Coloma de Queralt (#4) i La Ràpita (#5)

Campions Fase C:              Escola Escacs Salou A (#3) i Torredembarra (#9)

Campions Fase D:              Peó Vuit B (#6) i Amposta A (#7)

Campions Fase E:              Peó Vuit C (#18) i C.N. Reus Ploms (#19)

Campions Fase F:              Tarragona D (#23)

 

Entre les categories inferiors, destacar que el Peó Vuit va classificar els seus tres equips per a les finals de la Copa Catalana i que el Tarragona D va estar compost per esportistes molt joves que van disputar un torneig amb gran il·lusió i entusiasme. Excepte aquest equip, i alguns esportistes en el Peó Vuit C, Salou B i Amposta B no van participar-hi molts jugadors menors de 15 anys però, veient els seus resultats i combativitat en el tauler, faran bé tots els clubs en fer participar al seu jovent en futures edicions.

El torneig va discórrer puntual i sense incidències i els àrbitres van aprofitar per explicar els nous reglaments de la FIDE aprovats l’any passat just abans de l’inici del torneig. Tot a l’alçada d’aquest gran esdeveniment i festa dels escacs a la nostra província.

 

Classificació final